Čokoláda bez cukru (dia)

16 položek celkem
Vivani tmava cokolada 99
75 Kč
3488
Simon Coll cokolada 99 kakao
85 Kč
5566
Jordis čokoláda 100
Tip
95 Kč
2452
Simon Coll horka cokolada bez cukru
Bez cukru
75 Kč
6406
Simon Coll mlecna cokolada bez cukru
Bez cukru
75 Kč
6407
Venchi Cukr free bílá čokoláda s lískovými oříšky
Bez cukru
139 Kč
120265
912 venchi pralinka cremino tmave bez cukru 1 ks
Bez cukru
14,90 Kč
120159
Venchi stoprocentni cokolada jizni Amerika
149 Kč
117203
Venchi 100procent cokolada Venezuela
149 Kč
117176
Venchi Ecuador ctverecek 100 117529
Venchi Cukr free mlecna cokolada
Bez cukru
119 Kč
120268
Vivani 100 cokolada
75 Kč
9887

Dobrá čokoláda bez cukru? Existuje!
Vychutnejte náš výběr kvalitních čokolád bez přidaného cukru.
BEZ KOMPROMISU V CHUTI!

Naše čokolády buď obsahují tolik kakaa, že se do nich už žádný cukr nevešel (nebo jen 1 %) nebo jsou slazeny alternativou cukru. 

 #showmore#

Musíte vyřadit z jídelníčku cukr? Čokolády se vzdávat nemusíte!

 

Čistá čokoláda se vyrábí z kakaa (tj. kakaové hmoty nebo prášku a kakaového másla) a cukru.

Způsobů, jak eliminovat cukr z čokolády je několik:

  • 100 % čokoláda
  • nahrazení cukru přírodními sladidly (maltitol, stévie)
  • nahrazení cukru umělými sladidly (aspartam, sacharin)

 

100 % čokoláda

Touto volbou si dopřejete nejen čokoládu bez cukru, ale i pořádnou porci zdraví. Kakao obsahuje antioxidanty, minerály a vitamíny, díky kterým se řadí mezi superpotraviny. A ve stoprocentní čokoládě ho dostanete plnou dávku. Tato čokoláda však není pro všechny. Pokud nepatříte k milovníkům hořké čokolády, musíte se k čokoládám s vyšším obsahem kakaa obvykle postupně „projíst“. Ale „do stovky“ dojde opravdu jen málokdo. Její chuť je pro většinu lidí už jednoduše příliš intenzivní.oriskova cokolada

 

Přírodní sladidla

Alternativou cukru jsou přírodní sladidla jako stévie nebo maltitol. Maltitol je druh cukerného alkoholu. Cukerné alkoholy se přirozeně vyskytují v některých druzích ovoce a zeleniny. Jsou sladké, ale nejsou tak sladké jako cukr a mají téměř polovinu jeho kalorií. 

 

Umělá sladidla

Nepřinášejí žádné (nebo jen minimální) množství kalorií. To by z nich mohlo dělat jasné favority jak pro stravu s vyloučením cukru, tak pro boj s nadváhou. Není to ale tak jednoduché. I když se umělá sladidla používají čím dál více, ještě rychlejším tempem roste obezita. Odborníci na výživu silně doporučují nesahat k jakýmkoli náhražkám a volit co nejvíce přirozených potravin, i když by měly obsahovat cukr. Cestou k trvalému úbytku váhy je vyvážená pestrá strava a dostatek pohybu.

Velkou nevýhodou umělých sladidel je chuť. Umělou chuť jednoduše cítíte. A čokoládu si vychutnat chcete!

 

Jaké je naše doporučení?

  • Pokud cukr z jídelníčku vyřadit musíte, jsou nejlepší volbou čokolády s přírodními sladidly.
  • Pokud cukr z jídelníčku vyřadit chcete, najděte si cestu k čokoládám s vyšším obsahem kakaa (nad 70 %). Nejen, že obsahují cukru méně. Jsou navíc zdravější. A jejich chuť je tak intenzivní, že zažene chuť na sladké i po pár malých kostičkách.