O čokoládě

Kvalitní čokoláda na vaření - jak ji poznat a jak s ní pracovat

Čokoláda na vaření je v kuchyni podobně důležitá ingredience jako máslo nebo kvasnice. Každý, kdo rád vaří a peče, ví, že na kvalitně opravdu záleží. Když už trávíte tolik času pečením cukroví nebo narozeninového dortu, tak jednoduše chcete, aby výsledek stál za to. Na co si při výběru čokolády na vaření dát pozor? Přečtěte si našeho nákupního rádce a srovnání čokolád.Jak s ní správně pracovat pro...

10 důvodů, proč jíst čokoládu pro zdraví

  Chcete být zdraví, spokojení a neřešit váhu? Dejte si čokoládu! Kvalitní hořká čokoláda obsahuje tolik zdraví prospěšných látek, že se právem zapisuje na seznam superpotravin. Čokoláda do našeho jídelníčku patří, ale jak platí obecně – i všeho dobrého s mírou.   Která čokoláda je ta „dobrá“ pro zdraví?   Odpověď je jednoduchá. Čokoláda se vyrábí z kakaa a cukru (...

Nejlepší anti-aging kúra – jezte omlazující potraviny

Vychutnejte si tyto zdravé, a přitom chutné omlazující potraviny. Jsou bohaté na antioxidanty a zpomalují tak stárnutí organismu. Chrání také naše srdce a cévy a pomáhají v prevenci demence. Obohatit svou stravu o antioxidanty je mnohem snadnější, než si myslíte.      Kult mládí Pryč jsou časy, kdy si žena ve třiceti ostříhala vlasy, kadeřnice jí udělala trvalou a těch 10-2...

Výroba čokolády

Výroba kvalitní čokolády, to je příběh kakaového bobu. Příběh o péči, času a poctivé práci za fér odměnu. A nadšení a vášni, protože bez nich by to nešlo. Pouť kakaového bobu do tabulky čokolády začíná na kakaové plantáži. Kakaovníky není jednoduché pěstovat. Potřebují teplo a vlhko a mladé stromy také úkryt před plným sluncem. Ten nacházejí nejčastěji ve stínu banánovníků.    Pro ...