Čokoláda na vaření je v kuchyni podobně důležitá ingredience jako máslo nebo kvasnice. Každý, kdo rád vaří a peče, ví, že na kvalitně opravdu záleží. Když už trávíte tolik času pečením cukroví nebo narozeninového dortu, tak jednoduše chcete, aby výsledek stál za to. Na co si při výběru čokolády na v...
O čokoládě
Chcete být zdraví, spokojení a neřešit váhu? Dejte si čokoládu! Kvalitní hořká čokoláda obsahuje tolik zdraví prospěšných látek, že se právem zapisuje na seznam superpotravin. Čokoláda do našeho jídelníčku patří, ale jak platí obecně – i všeho dobrého s mírou. Která čokoláda...
Vychutnejte si tyto zdravé, a přitom chutné omlazující potraviny. Jsou bohaté na antioxidanty a zpomalují tak stárnutí organismu. Chrání také naše srdce a cévy a pomáhají v prevenci demence. Obohatit svou stravu o antioxidanty je mnohem snadnější, než si myslíte. Kult mlá...
Výroba kvalitní čokolády, to je příběh kakaového bobu. Příběh o péči, času a poctivé práci za fér odměnu. A nadšení a vášni, protože bez nich by to nešlo. Pouť kakaového bobu do tabulky čokolády začíná na kakaové plantáži. Kakaovníky není jednoduché pěstovat. Potřebují teplo a vlhko a mladé stromy...