Objednávky vyřizujeme bez omezení. Přejeme krásné prožití Vánočních svátků a hodně štěstí a zdraví v novém roce!

Blog

7 nejlepších druhů čokoládového cukroví 2022 (s recepty)

  Čokoládové cukroví patří k těm, které mizí nejdříve. Proto jsme pro vás vybrali ty nejoblíbenější druhy pečeného i nepečeného cukroví. O tyhle kousky si budou vaši blízcí říkat každé Vánoce: 1. ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE Velmi efektní a přitom tak jednoduché. Čokoládové kuličky vypadají krásně a v hezké krabičce je můžete věnovat i jako jedlý dárek. Skvělé také je, že základní recept můžete...

Čokoládový salám (bez lepku, bez másla, mňam)

Jednoduchý, vtipný a mňamka k tomu. A ten náš je navíc i bez mouky, bez másla. Čokoládový salám milují všechny děti. A také to může být jeden z jejich prvních výtvorů v kuchyni (za vaší malé pomoci). A mohou tak vytvořit třeba jedlý dárek pro babičku. Čokoládový salám je tradiční italský desert. V originálu jsou základem oblíbené italské sušenky amaretti. Ty se v českých pod...

Zdravé vánoční cukroví plné chuti (5 receptů)

Kdo chce držet dietu na Vánoce? My tedy ne. Vánoce jsou svátky hojnosti. Ale nemusí to být zase přemíra. A víte co zjistíte? Pokud jste už během roku začali snižovat množství bílého cukru a bílé mouky ve vašem jídelníčku, tak vám to klasické cukroví už moc „nepojede“. A tak tu máme v rukávu hned 5 es – 5 receptů na zdravé vánoční cukroví, které vám chutnat určitě bude. 5 receptů na zd...

Jak na čokoládový krém na dort nebo cukroví?

 Dobrý čokoládový krém je důležitou součástí dortů, vánočního cukroví i dalších moučníků. Musí být dobře vyšlehaný, dostatečně tuhý a také by se neměl hned roztéci, jakmile vyndáte dort z ledničky. Už se vám někdy stalo, že jste dali krém do zdobítka a krém se na dortu roztekl v neuspořádaném tvaru? Existuje mnoho způsobů, jak získat ideální chuť i konzistenci. Při tvorbě vlastních krémů je...

Nejlepší horká čokoláda 10x jinak

 Domácí horká čokoláda - silná, hustá, co zahřeje a pohladí. Jak ji připravit?Vyzkoušejte náš neprůstřelný základní recept a tipy, jak jej obměnit 10x jinak podle chuti a nálady.Stačí jen 2 kvalitní základní ingredience a 5 minut času a vychutnáte si šálek dokonalé čokolády u vás doma. Základní recept na horkou čokoládu Na horkou čokoládu (1 šálek 100 ml) potřebujete: 50 g čokolá...

Smoothie s kurkumou – pro silnější imunitu

Jak zatočit s nachlazením? A nejlépe přírodní cestou? Ne nadarmo je kurkuma hitem posledních let. Podle vědeckých studií je totiž účinnější než mnoho běžných léků! Na záněty, bolest ale i na deprese. Jakmile nastoupí sychravé dny, nasazuji tuhle účinnou zbraň. Tohle zářivé smoothie s kurkumou má totiž plně nabito proti číhajícím bacilům, a navíc i spolehlivě zvedne náladu.  Každý...

Cuketová buchta s čokoládou

Už vážně nevíte, co ještě s cuketami? Tak tuhle otázku řeší hlavně ti, kdo se vrhli na jejich pěstování. Protože jak jednou začnete, je z vás prakticky hned velkopěstitel. Ale víte, v čem je cuketová buchta nejlepší? Napečete jí několik bochníků nebo pekáčů, nakrájíte na jednotlivé kousky a zamrazíte. A v září a říjnu jednoduše večer vytáhnete potřebný počet kousků a ráno máte vláčnou buchtu ke ...

Letní ledová čokoláda (nápoj)

Venku přes 30 stupňů a nás honí mlsná. Zmrzlina, ledová káva, čokoládový milkshake. Co si dáme dnes? Překvapení… čokoládu! A to na ledu :-)   Ledová čokoláda – nepleťme si pojmy Když se řekne „ledová čokoláda“, většina z nás si vybaví sáček s barevnými kostičkami, který se prodával za našeho dětství. Už ho nemůžete v obchodech najít? Důvod je jednoduchý. Tato „pochoutka“ už se nemůž...

Hříšné fíky v čokoládě s mořskou solí

Jak získaly fíky své hříšné renomé? Jsou smyslné už od pohledu, patří k nejsladším druhům ovoce a jsou jednoduše tak dekadentně dobré. Svou pověst afrodiziaka si fíky systematicky budují už staletí. Eva se v ráji zahalila strategicky umístěným fíkovým listem, Kleopatra jimi prý sváděla Césara i Antonia a v míse fíků nalezla pak i svou smrt, když jí v ní služebné propašovaly ukrytou kobru, coby ...

Čokoládová pěna s kokosovým krémem

Kokosové mléko známe obvykle z asijské a karibské kuchyně – nejrůznějších kari, polévek apod. Víte ale, že je skvělé i do dezertů? Vychutnat si ho můžeme v různých kaších, panna cotě nebo v této báječné čokoládové pěně.  Kokosový krém totiž výborně nahradí smetanu ke šlehání. To se hodí zvlášť pokud máte intoleranci na mléko nebo jste se rozhodli pro vegan nebo paleo stravování. Je to...