Horká čokoláda

Horka cokoladaNejlepší horká čokoláda?

Silná, hustá, co zahřeje a pohladí. Jak ji připravit? Je to opravdu jednoduché! 
Stačí jen 2 ingredience a 5 minut času a vychutnáte si šálek dokonalé čokolády u vás doma.
Klíčem jsou kvalitní ingredience.

Základní recept najdete zde (níže pod produkty).

A kvalitními ingrediencemi vás vybavíme na pár kliknutí.
Budete vařit čokoládu se stejnými surovinami jako baristé v nejlepších kavárnách.

Horkou čokoládu můžete připravit z čokolády (nejlépe z čokoládových peciček) i kakaa.
Obojí využijete samozřejmě také na pečení vašich oblíbených dezertů.

  

Základní recept na horkou čokoládu

Na horkou čokoládu (1 šálek 100 ml) potřebujete:
50 g čokolády (70 % kakaa)
80 ml plnotučného mléka

Příprava:
V kastrůlku (nejlépe na vodní lázni) ohřejte mléko. Ztlumte plamen a vsypte pecičky nebo nasekanou čokoládu nebo míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevařte, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C.


Nejlepsi horka cokolada 0718

 

Nejčastější otázky a naše odpovědi o horké čokoládě

  1. horkou čokoládu doporučujeme připravovat z čokoládových peciček:

    • jsou praktické - nemusíte čokoládu lámat nebo strouhat
    • lépe se rozpouští - čokolády Le Chocolat 55 a 70% kakaa jsou typu "Couverture". Tyto čokolády obsahují vyšší podíl kakaového másla a lépe se tak rozpouští. Jsou proto ideální pro přípravu horké čokolády, krémů a dortových polev.
    • jsou to čokolády profesionálů - pecičky řady Le Chocolat jsou výběrem od renomované belgické čokoládovny Barry Callebaut. Její jméno nejspíš neznáte, protože tato čokoládovna se specializuje na profesionály. A dodává čokoládu těm nejlepším cukrářům a čokolatiérům. 

  2. jaké procento čokolády zvolit?

    • doporučujeme 70 % kakaa. Tento poměr kakaa a cukru se v čokoládě považuje za takový "zlatý řez" - ideální rovnováha mezi intenzitou kakaa a sladkostí cukru. Pokud na vás bude nápoj příliš silný, můžete přidat více mléka.
    • skvělý zážitek nabízí čokoláda z peciček Le Chocolat single origin 67% kakaa. Toto výběrové kakao z nejlepších plantáží Madagascaru spojuje intenzitu a jemnost a vyváženost chuti.
    • pro děti a pro milovníky mléčné čokolády doporučujeme 55 % kakaa.


  3. není toho mléka v receptu nějak málo a čokolády moc? A opravdu jen 100 ml čokolády?

    • ano, ze základního receptu budete mít jen malý kalíšek horké čokolády (100 ml je šálek na cappuccino). Ale je dost možné, že budete mít problém ho dopít.
    • ta pravá, báječná horká čokoláda, je silná jako dobrý šálek espressa. A ten je také malý :-)
    • pokud použijete více mléka a o něco méně čokolády, získáte kakao. To ocení hlavně děti.


  4. na mléku také záleží

    • doporučujeme mléko plnotučné a ideálně čerstvé. Platí zde totéž, co vám řekne každý barista o přípravě kávy.


  5. horká čokoláda z kakaa

  6. a neměl by tam být škrob?

    • v mnoha receptech na horkou čokoládu ho najdete. Ale opravdu chcete pít škrob? 
    • pravá horká čokoláda je intenzivní a hustá, ale není to puding, lžička v ní nestojí

 

horká čokoládA 10x jinak

Horkou čokoládu si můžete vychutnat na množství způsobů:

Horka cokolada infografika

 

Chtěli byste si připravit horkou čokoládu i ve zdravější a odlehčenější verzi?

Inspirujte se v článku na našem blogu www.zdravescokoladou.cz

Najdete zde kompletního průvodce světem horké čokolády včetně 2 receptů na "light verzi".

 

 

Nejprodávanější

69
349169349
Značky
 
Speciální

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 11 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.