Horká čokoláda

Nejprodávanější

Le Chocolat horka cokolada 70
 
109 Kč
Detail
Le Chocolat horka cokolada 55
 
99 Kč
Detail
Le Chocolat kakao
Le Chocolat přírodní kakao 125g
Momentálně nedostupné
3487
 
89 Kč
8 položek celkem
Le Chocolat horka cokolada 55
99 Kč
3476
Le Chocolat horka cokolada 70
109 Kč
3477
Le Chocolat kakao
Le Chocolat přírodní kakao 125g
Momentálně nedostupné
89 Kč
3487
Oxalis kakao Holland sacek
119 Kč
80079
163 van houten kakao 125g
Van Houten kakao 125g
Momentálně nedostupné
69 Kč
2804
Van Houten kakao 500g
Van Houten kakao 500g
Momentálně nedostupné
349 Kč
3373
Bio nebio kakao raw 1362

Nejlepší horká čokoláda?

Silná, hustá, co zahřeje a pohladí. Jak ji připravit? Je to opravdu jednoduché! 
Stačí jen 2 ingredience a 5 minut času a vychutnáte si šálek dokonalé čokolády u vás doma.
Vyzkoušejte náš recept. Klíčem jsou kvalitní ingredience. 

#ShowMore#

Základní recept na horkou čokoládu je jednoduchý.
A kvalitními ingrediencemi vás vybavíme na pár kliknutí.
Budete vařit čokoládu se stejnými surovinami jako baristé v nejlepších kavárnách.

Horkou čokoládu můžete připravit z čokolády (nejlépe z čokoládových peciček) i kakaa.
Obojí využijete samozřejmě také na pečení vašich oblíbených dezertů.

Základní recept na horkou čokoládu

Na horkou čokoládu (1 šálek 100 ml) potřebujete:

50 g čokolády (70 % kakaa)
80 ml plnotučného mléka

Příprava:
V kastrůlku (nejlépe na vodní lázni) ohřejte mléko. Ztlumte plamen a vsypte pecičky nebo nasekanou čokoládu nebo míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevařte, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C.


Nejlepsi horka cokolada 0718

 

Nejčastější otázky a naše odpovědi o horké čokoládě

  1. horkou čokoládu doporučujeme připravovat z čokoládových peciček:

    • jsou praktické - nemusíte čokoládu lámat nebo strouhat
    • lépe se rozpouští - čokolády Le Chocolat 55 a 70% kakaa jsou typu "Couverture". Tyto čokolády obsahují vyšší podíl kakaového másla a lépe se tak rozpouští. Jsou proto ideální pro přípravu horké čokolády, krémů a dortových polev.
    • jsou to čokolády profesionálů - pecičky řady Le Chocolat jsou výběrem od renomované belgické čokoládovny Barry Callebaut. Její jméno nejspíš neznáte, protože tato čokoládovna se specializuje na profesionály. A dodává čokoládu těm nejlepším cukrářům a čokolatiérům. 

  2. jaké procento čokolády zvolit?

    • doporučujeme 70 % kakaa. Tento poměr kakaa a cukru se v čokoládě považuje za takový "zlatý řez" - ideální rovnováha mezi intenzitou kakaa a sladkostí cukru. Pokud na vás bude nápoj příliš silný, můžete přidat více mléka.
    • skvělý zážitek nabízí čokoláda z peciček Le Chocolat single origin 67% kakaa. Toto výběrové kakao z nejlepších plantáží Madagascaru spojuje intenzitu a jemnost a vyváženost chuti.
    • pro děti a pro milovníky mléčné čokolády doporučujeme 55 % kakaa.


  3. není toho mléka v receptu nějak málo a čokolády moc? A opravdu jen 100 ml čokolády?

    • ano, ze základního receptu budete mít jen malý kalíšek horké čokolády (100 ml je šálek na cappuccino). Ale je dost možné, že budete mít problém ho dopít.
    • ta pravá, báječná horká čokoláda, je silná jako dobrý šálek espressa. A ten je také malý :-)
    • pokud použijete více mléka a o něco méně čokolády, získáte kakao. To ocení hlavně děti.


  4. na mléku také záleží

    • doporučujeme mléko plnotučné a ideálně čerstvé. Platí zde totéž, co vám řekne každý barista o přípravě kávy.


  5. horká čokoláda z kakaa

  6. a neměl by tam být škrob?

    • v mnoha receptech na horkou čokoládu ho najdete. Ale opravdu chcete pít škrob? 
    • pravá horká čokoláda je intenzivní a hustá, ale není to puding, lžička v ní nestojí

 

Horká čokoláda 10x jinak
 
Horkou čokoládu si můžete vychutnat na množství způsobů:


Horka cokolada infografika