Mléčná čokoláda

mléčná čokoláda

I u mléčné čokolády sledujte podíl kakaa a volte kvalitu

Mléčná čokoláda obsahuje kromě kakaa a cukru také sušené mléko. Je jemnější a sametovější. Zpravidla má menší podíl kakaa než tmavá čokoláda a díky tomu není zdravou potravinou jako vysokoprocentní hořká čokoláda. Pokud ale hořká čokoláda není pro vás, není důvod mléčnou čokoládu zatracovat. Je ale dobré vybrat si kvalitu.  

Běžně prodávané značky mléčné čokolády obsahují kolem 25 % kakaa. Čím méně kakaa, tím bohužel více cukru.
Sledujte tak obsah kakaa i při výběru mléčné čokolády.
I 30 % obsah kakaa už je rozdíl.
Vychutnejte si tu sladkou harmonii intenzity kakaa s jemností mléka.

Nejlepší mléčná čokoláda je ta z kvalitního kakaa

 

V průmyslové velkovýrobě mléčných čokolád se používá levné kakao, protože vyšší obsah cukru a mléka hodně skryje... Stačí ale i 30% podíl kakaa a jeho vyšší kvalita a už poznáte rozdíl.

Úplně novým zážitkem jsou pak tzv. vysokoprocentní mléčné čokolády. Obsahují vyšší podíl kakaa (40-70 %) zjemněný mlékem. 

První mléčná čokoláda


A jak vlastně mléčná čokoláda vznikla? Dnes je většina čokolády, která se na světě zkonzumuje, čokoláda mléčná. Mléčná čokoláda nám připadá jako samozřejmost. Tak samozřejmé a jednoduché to ale vůbec nebylo.

Čokoládu objevili už dávní Aztékové a Májové. Ti si ji ale vychutnávali jako kakaový nápoj, který byl výsadou nejvyšších vrstev. Kakaové boby se používali jako platidlo, takže své bohatství jste mohli doslovně propít. „Chocolátl“ (jak nápoj nazývali) ale považovali také za nápoj bohů, Používali ho při svých rituálech a podávali ho i svým lidským obětem pro uklidnění a přípravu na nejvyšší obět. Aztékové do svého magického hořkého nápoje přidávali jen chilli a v této podobě přivezli čokoládu do Evropy konquestadorové v 16. století. A v podobě šálku exklusivního horkého nápoje si čokoládu vychutnávala po několik staletí pouze evropská aristokracie.

Teprve z počátku 19. století se datuje vznik první tabulky čokolády, jak ji známe dnes. A od té chvíle přemýšleli výrobci, jak její chuť zjemnit. Do čokoládového nápoje se mléko přidávalo. Jak ho ale přidat do čokoládové tabulky? Po dlouhá desetiletí se to zdálo být neřešitelným problémem. Mléko obsahuje hodně vody, čokoláda díky kakaovému máslu obsahuje hodně tuku.

Klíč ke vzniku mléčné čokolády nakonec objevil až Daniel Peter-Cailler, který se inspiroval u svého souseda, výrobce umělé dětské výživy Henriho Nestlé. Řešením bylo použití kondenzovaného mléka, ze kterého byla část vody už odejmuta. Tito dva čokoládoví nadšenci pak spojili síly a mléčná čokoláda a světoznámá značka Nestlé byly na světě.

Vyberte si z naší nabídky kvalitních mléčných čokolád a vychutnejte si sílu kakaa s jemností mléka.

 
59
999159999
Značky
 
 
Ingredience
Speciální
Typ
Země původu

Stránka 1 z 3 - 43 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 3 - 43 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.