Když jsou tropy, pohoví si váš balíček u nás v chladu. Pošleme jej hned, jakmile teploty klesnou. Napište nám prosím do poznámky, pokud potřebujete objednávku zaslat ihned. Více info v nákupním košíku.

Mléčná čokoláda

Nejprodávanější

41 položek celkem
Vivani cokolada pro deti
59 Kč
3358
Venchi cokolada Pistacie 2
129 Kč
116211
Venchi mléčná čokoláda s lískovými oříšky 2736
Venchi cokolada Cremino 1878 2
129 Kč
116209
Venchi ctverecky mlecne Venezuela 47 oceneni 117170
SC cokolada 60 cappuccino
79,90 Kč
2529
Simon Coll mlecna cokolada 60 kakao
79,90 Kč
3096
Venchi cokolada Baciodidama
129 Kč
116251
cokolada Hachez mlecna 43 Venezuela
65 Kč
2407
Vivani mlecna sul 3496
Venchi Cukr free mlecna cokolada
Bez cukru
119 Kč
120268
Cacao Sampaka Bergamot 3366
Venchi cokolada Tiramisu
129 Kč
116248
Nahoru
Další produkty

I u mléčné čokolády sledujte podíl kakaa a volte kvalitu
Mléčná čokoláda je jemnější a sametovější. Zpravidla má menší podíl kakaa než hořká čokoláda a není proto tak zdravá. Pokud ale hořká čokoláda není pro vás, není důvod mléčnou čokoládu zatracovat.
Jak vybrat kvalitní mléčnou čokoládu?

#ShowMore#

Běžně prodávané značky mléčné čokolády obsahují kolem 25 % kakaa. Čím méně kakaa, tím bohužel více cukru.
Sledujte tak obsah kakaa i při výběru mléčné čokolády. Rozdíl poznáte hned na chuti.
Vychutnejte si tu sladkou harmonii intenzity kakaa s jemností mléka.

Nejlepší mléčná čokoláda je ta z kvalitního kakaa

V průmyslové velkovýrobě mléčných čokolád se používá levné kakao, protože vyšší obsah cukru a mléka hodně skryje... Stačí ale i 30% podíl kakaa a jeho vyšší kvalita a už poznáte rozdíl.

Úplně novým zážitkem jsou pak tzv. vysokoprocentní mléčné čokolády. Obsahují vyšší podíl kakaa (40-70 %) zjemněný mlékem. 

První mléčná čokoláda

A jak vlastně mléčná čokoláda vznikla? Dnes je většina čokolády, která se na světě zkonzumuje, čokoláda mléčná. Mléčná čokoláda nám připadá jako samozřejmost. Tak samozřejmé a jednoduché to ale vůbec nebylo.

Čokoládu objevili už dávní Aztékové a Májové. Ti si ji ale vychutnávali jako kakaový nápoj, který byl výsadou nejvyšších vrstev. Kakaové boby se používali jako platidlo, takže své bohatství jste mohli doslovně propít. „Chocolátl“ (jak nápoj nazývali) ale považovali také za nápoj bohů, Používali ho při svých rituálech a podávali ho i svým lidským obětem pro uklidnění a přípravu na nejvyšší obět. Aztékové do svého magického hořkého nápoje přidávali jen chilli a v této podobě přivezli čokoládu do Evropy konquestadorové v 16. století. A v podobě šálku exklusivního horkého nápoje si čokoládu vychutnávala po několik staletí pouze evropská aristokracie.

Teprve z počátku 19. století se datuje vznik první tabulky čokolády, jak ji známe dnes. A od té chvíle přemýšleli výrobci, jak její chuť zjemnit. Do čokoládového nápoje se mléko přidávalo. Jak ho ale přidat do čokoládové tabulky? Po dlouhá desetiletí se to zdálo být neřešitelným problémem. Mléko obsahuje hodně vody, čokoláda díky kakaovému máslu obsahuje hodně tuku.

Klíč ke vzniku mléčné čokolády nakonec objevil až Daniel Peter-Cailler, který se inspiroval u svého souseda, výrobce umělé dětské výživy Henriho Nestlé. Řešením bylo použití kondenzovaného mléka, ze kterého byla část vody už odejmuta. Tito dva čokoládoví nadšenci pak spojili síly a mléčná čokoláda a světoznámá značka Nestlé byly na světě.

Vyberte si z naší nabídky kvalitních mléčných čokolád a vychutnejte si sílu kakaa s jemností mléka.