DORUČOVÁNÍ V LÉTĚ: odesíláme při teplotách do 25°C. Při teplotách 25-29°C expedujeme pouze po-čt, aby zásilky nebyly přepravovány přes víkend. Nad 30°C odesíláme pouze na přání.

Čokoláda 88-100 % kakaa

100 procent srdce


100% KAKAA PRO ABSOLUTNÍ ZÁŽITEK

Žádný cukr, žádné mléko, žádný lepek, žádná sója. 100% přírodní pro absolutní čokoholiky.

A pro ty, kteří si netroufají jít až do stovky (a není se zač stydět), vybrané klenoty, které jsou jen o málo pod absolutní metou.
100% čokoláda není pro každého. Ale stojí za to ji alespoň jednou okusit.

A když, tak zcela jistě od malovýrobců, poctivě od bobu po tabulku, z nejkvalitnějšího kakaa.

  

CO JE VLASTNĚ 100% ČOKOLÁDA

Kladete si otázku, jak je možné, že vlastně drží pohromadě? Vždyť je to jen kakao, tak to musí být prášek, nebo ne?
Kdepak. Čokoláda se 100 % kakaa jednoduše neobsahuje cukr. Vše, co obsahuje, pochází z kakaových bobů.
Kakaové boby jsou velmi tučné. Obsahují 50 % kakaového másla. Ale je to podobně jako u avokáda, kakaové máslo je velmi zdravý rostlinný tuk a v čisté formě je bílé. Druhých 50 % kakaového bobu připadá na kakaové pevné látky (ta „hnědá část“). Při zpracování čokolády se kakaová hmota (ta „hnědá část“) a kakaové máslo většinou oddělí. A pak se později znovu spojí, ale už většinou v jiném poměru a s dalšími přísadami (cukr, mléko, ingredience). Záleží na výrobci a receptuře.

V kakau (prášku) je jen cca 20 % kakaového másla, někdy i méně. Ve 100% čokoládě je většinou ponechán původní poměr 50:50. A proto může mít tvar tabulky.

A zde je i odpověď na další častou otázku:

 

JAK TO, ŽE MÁ 100% ČOKOLÁDA 50 % TUKU?

Odpověď už znáte. Těch 50 % je kakaové máslo, součást kakaového bobu.
A je to tuk, kterého se nemusíme bát. Používá se často ve farmacii a kosmetice. Ale samozřejmě, všeho s mírou.

 

DÁ SE 100% ČOKOLÁDA VŮBEC JÍST?

Když je vyrobena z kvalitních kakaových bobů zkušenými čokolatiéry, je 100% čokoláda lepší volbou než jakákoli čokoláda bez cukru.
Obsahuje pouze jednu složku a neobsahuje žádné chemické přísady.

Zákazníci se ale obvykle bojí její chuti. Mají sklon vidět 100% kakaovou čokoládu spíše jako trest než potěšení. Za spoustu peněz si koupí kakao v tabulce, které nebudou moci pozřít. A to je velká výzva pro čokolatiéry.

 

Jak udělat 100% čokoládu příjemnou?

Protože plná chuti bude vždy, to je jisté. Jisté není, jak moc nám ta intenzita bude příjemná.
Ale výrobce může ovlivnit:

1. Jemnost

Přidáním kakaového másla. Procento kakaa zůstává stejné, ladí se jen poměr mezi kakaovou hmotou a kakaovým máslem. Čokoláda tak má jemnější texturu. Tento postup se používá u všech čokolád, u té 100% jde ale o důležitou techniku.

2. Křupavost

Část zákazníků touží po skutečně absolutním kakaovém zážitku. Chápete, že 100 % může nestačit??? Ale vynalézaví čokolatiéři si poradí se vším. Takže jak umocníte vjem ze 100% čokolády? Přidáte kousky kakaových bobů. Je to samozřejmě čisté kakao, ale dodá čokoládě „to něco navíc“.

3. Chuť

Čokoláda má sama o sobě spoustu variací chutí (bez přidání jakýchkoli ingrediencí). Podobně jako víno, i ona přejímá chutě a vůně půdy a ty se rozvíjí kvalitou jejího zpracování. V čokoládě tak můžeme pocítit chuť ovocnou, květinovou, kořenitou, zemitou, ořechovou a mnoho dalších. 100% čokoláda vyrobená skutečnými čokoládovými mistry nemá nikdy plochou nebo nevýraznou chuť. Je to proto, že kupují nejlepší kakaové boby na trhu a umějí se skvěle zpracovat. Ty pak dávají čokoládě pozoruhodnou chuť i bez přídavku cukru.

 

Kvalitně vyrobená čokoláda s vysokým obsahem kakaa není hořká. Její chuť je intenzivní.
Nepříjemná hořkost, která bývá hořkým čokoládám připisovaná, je dědictví setkání s čokoládami z méně kvalitní výroby.
Víte, že vysokoprocentní čokoládě se správně neříká hořká? Je jednoduše tmavá.

 

 

 

 

Nejprodávanější

10
239110239
Značky
 

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 15 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.