Čokoládové lanýže

Nejprodávanější

Venchi lanyz se solenymi orechy
 
14,90 Kč
Detail
Venchi lanyz s liskovymi orechy
 
14,90 Kč
Detail
Venchi bily lanyz
 
14,90 Kč
4 položek celkem
Venchi lanyz s liskovymi orechy
14,90 Kč
106145
Venchi lanyz se solenymi orechy
14,90 Kč
106146
Venchi bily lanyz 106147

Vypadají jako houby, ale houby to nejsou. Čokoládové lanýže vypadají právě jako ony drahé houby. A jsou stejně opěvované a dobré. Jen z čokolády.

#ShowMore#

Poznámka k objednávání:
Pokud si k bonbónům objednáte i dárkovou krabičku, zabalíme vám všechny objednané bonbóny do ní.
Pokud chcete bonbóny zvlášť, nebo zabalit určitým způsobem, uveďte to prosím do poznámky v objednávce. 

Čokoládové lanýže: Kousek nebe v každém soustu

Tradiční francouzský recept má bezpočet variací. Většinou je základem čokoládový ganache (směs čokolády a smetany), obalený v čokoládě, kakau, cukru nebo sekaných oříšcích. A spojení s lanýži není jen ve tvaru a vzhledu. Lanýže patří mezi houby, které rostou pod zemí, většinou pod duby, lískami a topoly. Je tak velmi těžké je najít a k jejich hledání se používají speciálně trénovaná prasata nebo psi. Mezi vyhlášené oblasti sběru lanýžů patří sever Itálie. A ne náhodou. Zvláště region Piemont je známý kvalitou svých lískových oříšků. Získávají speciální certifikaci a lískové oříšky I.G.P. Piemont jsou považovány za nejlepší na světě. A právě pod těmito lískami často hledají sběrači i pověstné lanýže. A lískové oříšky z lísek putují zase do čokolády. Piemont je prostě země lanýžům zaslíbená. Lískové oříšky z Piemontu najdete i v našich čokoládových lanýžích od italské značky Venchi

Chcetě věnovat lanýže jako dárek? Pravé belgické lanýže Rudolf Braun v luxusních dárkových krabičkách patří mezi naše nejoblíbenější dárková balení.

Domácí lanýže

Lanýže můžete vyzkoušet ale i doma. Domácí čokoládové lanýže připomínají houby nejvíce. Malé hrudky čokoládového ganache polité čokoládou a obalené v kakau nejsou na přípravu těžké, chce to jen trochu cviku. Efekt je ale velký, lanýže dokáží korunovat každou slavnostní tabuli. A buďte si jistí, že zmizí rychlostí blesku. Skvěle vám s jejich přípravou poradí třeba známá bloggerka Kitchenette. Vyzkoušejte její recept na domácí čokoládové lanýže se šampaňským. Můžete je připravit i s koňakem nebo ořechovým likérem. 

Příběh lanýže

A jak lanýže vlastně vznikly? Ty úplně první byly vyrobené ve Francii. Jednalo se o malou kuličku s lanýžovým krémem uvnitř a posypanou bohatou vrstvou kvalitního kakaa. Na rozdíl od jiných typů čokoládových bonbónů byl recept na čokoládové lanýže objeven až docela pozdě, ve 20. letech 20. století. A jako mnoho velkých objevů vznikl omylem. V kuchyni známého francouzského šéfkuchaře Auguste Escoffiera se jeho učedníkovi podařilo nešťastnou náhodou špatně spojit ingredience. Celou věc pak zachránili tím, že ze vzniklé hmoty vytvarovali malé kuličky, které obalili v kakau. A voila! Zrodil se lanýž.

Nakoukněte do naší nabídky a ochutnejte "čokoládové houby", které si získaly celý svět.