Káva

Káva z oblíbené české pražírny mamacoffee  
Vždy čerstvá, férová, s příběhem.
V čerstvě namletých zrnkách si vychutnáte plnou paletu chutí a vůní. A ke kávě patří i něco dobrého. Ke každé kávě mamacoffee pro vás vybíráme pralinku nebo čokoládu, která se k jejímu šálku podle nás hodí nejlépe.
Jak si kávu doma připravit jako v kavárně? Přečtěte si naše tipy na přípravu:

#ShowMore#

Naučit se uvařit si doma skutečně dobrou kávu není vůbec k zahození. Posezení v kavárně má přirozeně své kouzlo, ale šálek voňavé dobré kávy jako od baristy u vás doma je k nezaplacení. A navíc samozřejmě ušetříte. A tak si bez zardění můžete dovolit investovat i do lepší kávy. A nepotřebujete ani profesionální kávovar. Existuje několik jednoduchých "nízkorozpočtových" způsobů, jak si kávu připravit bez něj.

Příprava kávy

1. Moka 

Moka kávovar je určený pro domácí přípravu silné kávy, která se nejvíce podobá klasickému espressu. Původní hliníková moka konvička italské firmy Bialetti je dnes již klasikou s více než 80letou historií. Původní hliník dnes doplnil také nerez.

Mletí kávy: střední hrubost
Množství kávy: dle kapacity konvičky
Voda: studená

Jak na to?

priprava kavy - moka 1

priprava kavy - moka 2

 

2. French Press 

Kafetiér či french press je jedním z nejjednodušších způsobů přípravy filtrované kávy doma. Takto připravená káva je charakteristická výrazným, plným tělem a dlouhotrvající chutí. První design french pressu byl patentován již v roce 1852 ve Francii. 

Mletí kávy: namletá nahrubo
Množství kávy: čerstvě namletá káva 80 g
Voda: horká voda 95 °C (nikdy nepoužívejte vařicí vodu)

 

Jak na to?

priprava kavy - french press

3. Aeropress 

AeroPress je jeden z nejnovějších způsobů přípravy kávy, který si svou jednoduchostí, rychlostí a hravostí získal oblibu jak mezi baristy, tak mezi širší veřejností. AeroPress vyvinul v roce 2005 Alan Adler, prezident společnosti Aerobie, která se zabývá výrobou plaveckých brýlí a létajících talířů. Aeropress je velmi lehký, přenosný a odolný. Takto připravená káva je charakteristická výrazným tělem a dlouhotrvající jemnou podchutí.

Mletí kávy: střední hrubost
Množství kávy: čerstvě namletá káva 20 g
Voda: horká voda 80 °C

 

Jak na to?

priprava kavy - aero press 1

priprava kavy - aero press 2