Herufek

   rodinná čokoládovna z moravské Čejče. Že neznáte Čejč? Tomáš G. Masaryk se zde učil kovářem. A kam to dotáhl. A stejně tak tato malá čokoládovna. Od malovýroby čokoládových lanýžů po spolupráci s ikonickou pražskou restaurací Eska (na čokoládě s chlebem) a plavbu plachetnicí přes oceán za prapůvodními odrůdami kakaových bobů.

   kvalita na prvním místě - boby nakupují manželé Herůfkovi nejlépe přímo od farmářů, suroviny sklízejí nejraději ve vlastním sadu. Palmový tuk, náhražky nebo umělá barviva v jejich otevřené výrobně opravdu nenajdete.
 
   řemeslo - práce s kakaovými boby je poctivá řemeslná výroba. Chce svůj čas, svůj podíl ruční práce a spoustu nadšení a lásky.
 
 
OCENĚNÍ:
Čokolády Herufek získaly už krátce po svém vzniku několik prestižních mezinárodních ocenění:
  • Belize 70% - bronz Academy of Chocolate London
  • Dominican Republic 72% - bronz Academy of Chocolate London
  • Malinová čokoláda - bronz Academy of Chocolate London


#MISSION ZERO

Herůfkovi se zapojili do unikátního projektu #MissionZero, kdy se kakaové boby z Belize plavily do Evropy na plachetnici. Po vodě, čistě a bez emisí.


HERUFEK & ESKA
Karlínská restaurace Eska ze sítě Ambiente je pojem. A jejich chléb je ikona. Spojení čokolády a chleba je ... inovace? revoluce? Minimálně odvážné. Vyzkoušíte?

13 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem