Nugátová čokoláda

Nejprodávanější

Venchi ctverecek Gianduia 3
10,90 Kč –29 %
Původně: 10,90 Kč  (–29 %)
7,70 Kč
Venchi cokolada Gianduia
129 Kč –30 %
Venchi čokoláda Gianduja N3 100g
Skladem (>5 ks)
116250
Původně: 129 Kč  (–30 %)
90,30 Kč
Venchi cokolada Baciodidama
129 Kč –30 %
Původně: 129 Kč  (–30 %)
90,30 Kč
3 položek celkem
Venchi cokolada Gianduia
Akce
129 Kč –30 %
90,30 Kč
116250
Venchi cokolada Baciodidama
Akce
129 Kč –30 %
90,30 Kč
116259

Ochutnejte lískooříškový nugát, jak má být. 
S pořádnou porcí lískových oříšků A KVALITNÍM KAKAEM.

#ShowMore#

Poznámka k objednávání:
Pokud si k bonbónům objednáte i dárkovou krabičku, zabalíme vám všechny objednané bonbóny do ní.
Pokud chcete bonbóny zvlášť, nebo zabalit určitým způsobem, uveďte to prosím do poznámky v objednávce. 

 

Nugát: Čokoláda s oříškovým srdcem

Byl jednou jeden čokolatiér, který žil v kraji lískových oříšků, Piemontu v Itálii. Jednoho dne (někdy kolem roku 1865) ho napadlo rozemlít lískové oříšky s kakaem. A amore mio, vznikla láska, která trvá generace...

První lískooříškový nugát vznikl v Itálii. Zde čokolatiéři jako první rozemleli lískové oříšky s kakaem a dali tak vzniknout dnes už tradiční místní pochoutce, která se odtud rozšířila do celého světa. Tomuto typu nugátu se říká Gianduia po karnevalové figurce, která je typická pro region Piemont.

A nugát, který vzniká v čokoládovnách v Itálii s lískovými oříšky nejvyšší lokální certifikace I.G.P. Piemonte je považován za nejlepší na světě.

Druhy nugátu

Stejně, jako je tomu i u jiných cukrovinek, i u nugátu existuje několik rozličných variant, které se od sebe liší.

 V současné době existuje:

  • gianduja
  • bílý nugát
  • hnědý nugát
  • vídeňský nugát

Gianduja se vyrábí z kakaa a lískových oříšků. Bílý nugát se vyrábí z cukru, ořechů, vaječných bílků a medu. Hnědý nugát se vyrábí stejně, jen se do něj místo vaječných bílků přidává zkaramelizovaný cukr. Vídeňský nugát se pak vyrábí z cukru, čokolády a mandlí. 

Nugát v utajení

Možná by vás to nenapadlo, ale s nugátem se nesetkáte pouze v nugátových bonbónech. Pokud jste milovníky čokoládových tyčinek, možná vás překvapí, že nugát je i jejich součástí. Tvoří především jejich sladkou náplň, která se tak ráda chytá na zuby.

I když se ale jedná o produkt stejného jména, nemá ty stejné vlastnosti jako pravý nugát, který dostanete, pokud se rozhodnete koupit nugátový bonbón. Nugát v tyčinkách má především sirupovitou konzistenci a jeho chuť je uměle zvýrazněna.

Domácí nugát

Nugát si můžete vyrobit i v pohodlí domova. Stačí mít jen ty správné ingredience a recept. Oproti tomu kupovanému ale budete nejspíše potřebovat více než jen pár základních ingrediencí. (Dnes už existuje řada receptů na domácí nugát, které obsahují například kondenzované mléko, které není součástí původního receptu.)

Pokud se pro něj však rozhodnete, bude skvělou ozdobou na vánočním stromku nebo jako chuťovka ke kávě.

Lískooříškový nugát v Le Chocolat

V naší nabídce najdete ten nejtradičnější lískooříškový nugát zvaný gianduja. Naše bonbóny z pravého nugátu obsahují poctivou porci mletých a celých lískových oříšků z Piemontu. Vyberte si z:

Nahlédněte do naší široké nabídky nugátových bonbónů a ochutnejte tradiční sladkost od vyhlášeného mistra čokolád. Nezapomeňte ale ani na další bonbóny. Vybrat si u nás můžete vždy minimálně z 20 druhů!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení