Nugátová čokoláda

Ochutnejte lískooříškový nugát, jak má být. 
S pořádnou porcí lískových oříšků A KVALITNÍM KAKAEM.

Byl jednou jeden čokolatiér, který žil v kraji lískových oříšků, Piemontu v Itálii. Jednoho dne (někdy v roce 1865) ho napadlo rozemlít lískové oříšky s kakaem. A amore mio, vznikla láska, která trvá generace...
A nugát, který vzniká v čokoládovnách v Itálii s lískovými oříšky nejvyšší lokální certifikace I.G.P. Piemonte je považován za nejlepší na světě.

Poznámka k objednávání:
Pokud si k bonbónům objednáte i dárkovou krabičku, zabalíme vám všechny objednané bonbóny do ní.
Pokud chcete bonbóny zvlášť, nebo zabalit určitým způsobem, uveďte to prosím do poznámky v objednávce. 

 

Nugát: Čokoláda s oříškovým srdcem

 

První lískooříškový nugát vznikl v Itálii, kde ho objevil mistr čokolády Caffarel. Ten jako první rozemlel lískové oříšky s kakaem a dal tak vzniknout dnes už tradiční místní pochoutce, která se odtud rozšířila do celého světa. Tomuto typu nugátu se říká Gianduia po karnevalové figurce, která je typická pro region Piemont. Veselého panáčka můžete dodnes spatřit na obalech této čokoládovny. Zajímavostí je, že tato čokoládovna s tradicí sahající až do roku 1865 je od roku 1998 prémiovou značkou švýcarské společnosti Lindt & Sprüngli.

Druhy nugátu

Stejně, jako je tomu i u jiných cukrovinek, i u nugátu existuje několik rozličných variant, které se od sebe liší.

V současné době existuje:

  • gianduja
  • bílý nugát
  • hnědý nugát
  • vídeňský nugát

Gianduja se vyrábí z kakaa a lískových oříšků. Bílý nugát se vyrábí z cukru, ořechů, vaječných bílků a medu. Hnědý nugát se vyrábí stejně, jen se do něj místo vaječných bílků přidává zkaramelizovaný cukr. Vídeňský nugát se pak vyrábí z cukru, čokolády a mandlí. Ochutnejte pravý vídeňský nugát ze známé vídeňské čokoládovny Heindl. Jejich bonboniéry jsou tradičním dárkem pro každého milovníka nugátu.

Nugát v utajení

Možná by vás to nenapadlo, ale s nugátem se nesetkáte pouze v nugátových bonbónech. Pokud jste milovníky čokoládových tyčinek, možná vás překvapí, že nugát je i jejich součástí. Tvoří především jejich sladkou náplň, která se tak ráda chytá na zuby.

I když se ale jedná o produkt stejného jména, nemá ty stejné vlastnosti jako pravý nugát, který dostanete, pokud se rozhodnete koupit nugátový bonbón. Nugát v tyčinkách má především sirupovitou konzistenci a jeho chuť je uměle zvýrazněna.

Domácí nugát

Nugát si můžete vyrobit i v pohodlí domova. Stačí mít jen ty správné ingredience a recept. Oproti tomu kupovanému ale budete nejspíše potřebovat více než jen pár základních ingrediencí. (Dnes už existuje řada receptů na domácí nugát, které obsahují například kondenzované mléko, které není součástí původního receptu.)

Pokud se pro něj však rozhodnete, bude skvělou ozdobou na vánočním stromku nebo jako chuťovka ke kávě.

 

Lískooříškový nugát v Le Chocolat

V naší nabídce najdete ten nejtradičnější lískooříškový nugát zvaný gianduja, a to od jeho objevitele. Naše bonbóny z pravého nugátu obsahují poctivou porci mletých a celých lískových oříšků z Piemontu. Vyberte si z:

tradičních lodiček - s obsahem lískových oříšků až 28 %

Piemonte kostiček - s obsahem lískových oříšků 36 % a více

Nahlédněte do naší široké nabídky nugátových bonbónů a ochutnejte tradiční sladkost od vyhlášeného mistra čokolád. Nezapomeňte ale ani na další bonbóny. Vybrat si u nás můžete vždy minimálně ze 30 druhů!

 

 

Nejprodávanější

4
231423
Značky
Speciální
Typ bonbónu

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 7 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.