Jordi's
Jordi's, to je dvojice kamarádů z Hradce Králové, kteří se rozhodli, že budou vyrábět tu nejlepší čokoládu. O tom, že jsou na dobré cestě, svědčí ocenění z prestižní mezinárodní čokoládové soutěže Bean to bar v Londýně, ze které si odnesli stříbrnou a bronzovou medaili.
Lukáš Koudelka a Jiří Stejskal začali s výrobou čokolád v roce 2012 a nadšení je stále neopouští. „Nastudovali jsme dostupné prameny, zapojili chuťové buňky, zapnuli mozky a dál se učili pokusem a omylem. Začali jsme s kakaem z Ekvádoru a propracovali se postupně k nejvybranějším bobům z mnoha dalších zemí.“
Výroba jedné čokolády tak od začátku do konce procesu trvá dva dny. Ale stojí to za to. „Naším cílem je vyrábět nejlepší čokoládu a chodit s chutí do práce,“ vysvětlují kluci.