Nejlepší horká čokoláda 10x jinak

 
Domácí horká čokoláda - silná, hustá, co zahřeje a pohladí. Jak ji připravit?
Vyzkoušejte náš neprůstřelný základní recept a tipy, jak jej obměnit 10x jinak podle chuti a nálady.
Stačí jen 2 kvalitní základní ingredience a 5 minut času a vychutnáte si šálek dokonalé čokolády u vás doma.

horka cokolada recept


Základní recept na horkou čokoládu

Na horkou čokoládu (1 šálek 100 ml) potřebujete:

50 g čokolády (70 % kakaa)
80 ml plnotučného mléka

Příprava:
V kastrůlku (nejlépe na vodní lázni) ohřejte mléko. Ztlumte plamen a vsypte pecičky nebo nasekanou čokoládu nebo míchejte, dokud se dokonale nerozpustí. Čokoládu nevařte, měla by se rozpustit v mléce teplém kolem 70°C.

Nejlepsi horka cokolada 0718


Jak vidíte, základní recept na horkou čokoládu je opravdu jednoduchý.
A kvalitními ingrediencemi vás vybavíme na pár kliknutí. Můžete vařit čokoládu se stejnými surovinami jako baristé v nejlepších kavárnách. Horkou čokoládu můžete připravit z čokolády (nejlépe z čokoládových peciček) i kakaa. Obojí využijete samozřejmě také na pečení vašich oblíbených dezertů.

koupit horkou cokoladu

 

Horká čokoláda 10x jinak

Horkou čokoládu si můžete vychutnat na množství způsobů:


Horka cokolada infografika

 

Nejčastější otázky a naše odpovědi o horké čokoládě

Tyto otázky nám kladou naši zákazníci nejčastěji:

  1. proč horkou čokoládu doporučujeme připravovat z čokoládových peciček:

    • jsou praktické - nemusíte čokoládu lámat nebo strouhat
    • lépe se rozpouští - čokolády Le Chocolat 55 a 70% kakaa jsou typu "Couverture". Tyto čokolády obsahují vyšší podíl kakaového másla a lépe se tak rozpouští. Jsou proto ideální pro přípravu horké čokolády, krémů a dortových polev.
    • jsou to čokolády profesionálů - pecičky řady Le Chocolat jsou výběrem od renomované belgické čokoládovny Barry Callebaut. Její jméno nejspíš neznáte, protože tato čokoládovna se specializuje na profesionály. A dodává čokoládu těm nejlepším cukrářům a čokolatiérům. 

  2. jaké procento čokolády zvolit?

    • doporučujeme 70 % kakaa. Tento poměr kakaa a cukru se v čokoládě považuje za takový "zlatý řez" - ideální rovnováha mezi intenzitou kakaa a sladkostí cukru. Pokud na vás bude nápoj příliš silný, můžete přidat více mléka.
    • skvělý zážitek nabízí čokoláda z peciček Le Chocolat single origin 67% kakaa. Toto výběrové kakao z nejlepších plantáží Madagascaru spojuje intenzitu a jemnost a vyváženost chuti.
    • pro děti a pro milovníky mléčné čokolády doporučujeme 55 % kakaa.


  3. není toho mléka v receptu nějak málo a čokolády moc? A opravdu jen 100 ml čokolády?
    • ano, ze základního receptu budete mít jen malý kalíšek horké čokolády (100 ml je šálek na cappuccino). Ale je dost možné, že budete mít problém ho dopít.
    • ta pravá, báječná horká čokoláda, je silná jako dobrý šálek espressa. A ten je také malý :-)
    • pokud použijete více mléka a o něco méně čokolády, získáte kakao. To ocení hlavně děti.


  4. jaké mléko použít
    • doporučujeme mléko plnotučné a ideálně čerstvé. Platí zde totéž, co vám řekne každý barista o přípravě kávy.


  5. jak připravovat horkou čokoláda z kakaa
  6. a neměl by tam být škrob?
    • v mnoha receptech na horkou čokoládu ho najdete. Ale opravdu chcete pít škrob? 
    • pravá horká čokoláda je intenzivní a hustá, ale není to puding, lžička v ní nestojí

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení