Čokoládové bonbóny

Vychutnejte si čokoládové bonbóny z prvotřídních ingrediencí. Z kakaových bobů nejvyšší kvality, lískových oříšků I.G.P. Piemont a olivového oleje. Od prémiové italské značky Venchi s tradicí od roku 1878. Protože Italové umějí žít. Naplno. A když jíst, tak dobře. A když vařit, tak jednoduše. Z pár ingrediencí, ale v té nejlepší kvalitě. V jednoduchosti je síla.

#ShowMore#

Čokoládové bonbóny Venchi

Proč jsou čokoládové bonbóny Venchi jiné?

Protože jsou bohaté, dokonalé a přitom tak jednoduché. Jen pár ingrediencí, ale v té nejvyšší kvalitě. Přesně tak, jak to mají Italové ve zvyku.

Přečetli jste si někdy složení čokoládových bonbónů na krabičce, kterou kupujete v supermarketu?

A to i od renomovaných značek? Velmi pravděpodobně najdete ve složení na předních příčkách palmový nebo kokosový tuk a v seznamu alergenů lepek. A čím levnější bonboniéra, tím delší je pravděpodobně složení na krabičce. Ale když si kupujeme pralinky, chceme se (nebo někoho jiného) obvykle rozmazlit. Tak proč bychom měli jíst tuky a chemii?

Proč jsou v bonbónech "jiné tuky"?

Kvalitní tabulka čokolády obsahuje jen tyto ingredience:

  • kakao (a to může mít tuto formu: kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek, kakaová pasta - tyto složky tvoří ono kakaové procento)
  • cukr
  • sušené mléko (pokud je mléčná)
  • může obsahovat: vanilku (přírodní nebo přírodní aroma), popř. sójový lecitin (tolerovaná přírodní složka pro lesk a trvanlivost čokolády)

Kakaové máslo se však rozpouští při teplotě lidského těla (cca 36°C). Pokud ale vyrábíte pralinky, mají obvykle tekutou náplň a jsou celkově "měkčí" než tabulka čokolády. Jak toho docílíte? Přidáním jiného tuku. V cukrařině se používá máslo nebo smetana. Dezerty a pralinky pak mají přirozeně omezenou trvanlivost danou těmito surovinami. Pokud chcete vyrobit pralinku s delší trvanlivostí, musíte přidat jiný (stabilnější tuk). A pak přichází na řadu různé rostlinné alternativy (v lepším případě) a/nebo ztužené tuky a stabilizátory (v horším případě).

Jak to jde vyřešit lépe? Použijete jiné tuky, ale kvalitní. Třeba olivový olej. Nebo mleté ořechy. Ořechy jsou totiž tučné, ale také zdravé. 

A přesně tak to dělá čokoládovna Venchi. Používá především lískové ořechy, pistácie a mandle, kterými je Itálie také proslulá. Dokonce si na jejich kvalitě Italové tak zakládají, že je certifikují podobně jako víno nebo olivový olej. Ty nejkvalitnější lískové ořechy mají kvalitu I.G.P. a pocházejí z Piemontu. Kraje lísek a lanýžů. 

Samozřejmostí je kvalitní kakao z prvotřídních kakaových bobů, převážně z Latinské Ameriky.

Vychutnejte si jiné čokoládové bonbóny. Bez palmového tuku, bez lepku.

27 položek celkem
49 venchi pralinka cremino pistacie 1 ks
15 Kč
126234
126253 Cremino Fondente still life 2017 126253
Venchi Cremino 1878 pralinky 126223
Venchi bonbon Matcha
15 Kč
104381
Venchi bonbon Cappuccino
15 Kč
104383
Venchi bonbon Caffe
15 Kč
104382
Venchi bonbon pomeranc 112328
Venchi bonbon Tiramisu 2 112427
Venchi bonbon Tiramisu tmavy 2
15 Kč
112428
121003 Venchi bonbón Cremino tmavý bez cukru 121003
Venchi nugat Gianduiotto
12 Kč
126125
Venchi Gianduia 3
12 Kč
126346
Venchi lanyz s liskovymi orechy
15 Kč
106145
Venchi lanyz se solenymi orechy 106146
Venchi bonboniera cremini mix
399 Kč
900
Venchi bonboniera cremini mlecna 901
Venchi bonboniera cremini tmava
399 Kč
902
Venchi Chocaviar bonboniera 320g
499 Kč
886
Chocaviar bonboniera velka 3
699 Kč
899
Venchi pistáciový nugát
12 Kč
126363