Italská čokoláda

 
SLADKÝ ŽIVOT
Ten si dokáží Italové skutečně vychutnat. Ochutnejte i vy čokoládové kousky pravé Itálie a vneste do svého dne trochu La Dolce Vita.

 

Itálii máme často spojenou nejen se slunným počasím, ale také s řadou úžasných dezertů. Čokoládu máme však většinou spjatou se Švýcarskem a Belgií. Jak to, že se v souvislosti s čokoládou teď tak často skloňuje právě Itálie?

Patrně na světě neexistuje nikdo, kdo by nikdy neslyšel o Tiramisu. Tento oblíbený italský dezert je znám pro svou kombinaci kávy a kvalitního vysokoprocentního kakaa.

Málokdo ale ví, že nebýt Itálie, vůbec bychom neznali nugát. Speciálně ten lískooříškový, zvaný Gianduia. Ten byl poprvé vyroben právě zde a od té doby se těší velké oblibě po celém světě.

Jak tedy italská čokoládová tradice vůbec začala?

Historie italské čokolády

Jedním z prvních příznivců kakaa byl cestovatel Francesco Carletti, který koncem 16. století na svých cestách navštívil kakaové plantáže na území dnešní Guatemaly. Kakaový prášek ho velmi nadchl a přemýšlel, jakým způsobem by jej mohl na území Itálie zúročit.

Kakao se posléze rychle rozšířilo. A to nejen proto, že Itálie právě otevřela nový přístav, ale také díky Jezuitům, kteří byli známí pro řadu svých obchodních aktivit doma i v zahraničí.

Pravděpodobně nikoho nepřekvapí, že se kakaový prášek dostal až do Vatikánu. Po jeho prozkoumání duchovní naznali, že nebude vůbec na škodu, pokud si šálek kakaa dopřejí po každém ze svých kázání.

Počátkem 19. století byl v Turíně objeven způsob nové přípravy čokolády, který se rychle rozšířil do zbytku kontinentu. První italské čokoládovny na sebe nenechaly dlouho čekat. První se objevily už o padesát let později.

Pro italskou kuchyni je typická jednoduchost, která staví na nekompromisní kvalitě použitých ingrediencí. Stejné principy vyznávají i italští čokolatiéři. V italských čokoládách a pralinkách najdete spoustu lískových oříšků a pistácií. Není divu - Itálie je jejich pěstováním proslulá. Nejlepší lískové oříšky světa pocházejí z italského regionu Piemont. Získávají podobnou certifikaci, jako víno nebo olivový olej.

A tak jako Francie a Itálie kraluje světové gastronomii, trendy v dnešním světě čokolády udávají čokolatiéři z těchto zemí. 


ITALSKÁ ČOKOLÁDA V LE CHOCOLAT

V našem sortimentu naleznete opravdu širokou nabídku od dvou kultovních italských čokoládoven s tradicí sahající do 19. století, které jsou doma v Itálii považovány za rodinné stříbro.

Čokoládovna Venchi propojuje tradici a prvotřídní suroviny s moderními recepturami a originalitou. Její ředitel byl v roce 2017 zvolen italským podnikatelem roku v kategorii Food&Beverage.

Čokoládovna Caffarel dala světu lískooříškový nugát, zvaný gianduia. V současnosti patří do švýcarské skupiny Lindt & Sprüngli, ve které si ale uchovává velkou nezávislost.

Kromě kvalitních tabulkových čokolád najdete v naší nabídce těchto značek také výběr:

A mnoho dalších dobrot, které udělají radost malým i velkým.
Nahlédněte do naší široké nabídky italských čokolád a vyberte si perfektní čokoládu, které už se dozajista nikdy nevzdáte.

 

 

 
119
9991119999
Značky
 
 
Ingredience
Speciální
Typ
Země původu

Stránka 1 z 1 - 17 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 17 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.