Objednávky vyřizujeme bez omezení. Přejeme krásné prožití Vánočních svátků a hodně štěstí a zdraví v novém roce!
54 položek celkem
Ajala cokolada kakaove nibsy
Tip
3509
Ajala cokolada kokos ananas 45g
Tip
99 Kč
3508
Ajala cokolada mandle
Tip
99 Kč
2766
Ajala cokolada morska sul
Tip
99 Kč
2763
Ajala 70
Tip
99 Kč
2761
Ajala cokolada tmava 85
Tip
99 Kč
2760
Ajala kakaove boby
199 Kč
9901
Herufek cokolada Belize 70 award
Tip
119 Kč
9892
Herufek cokolada Guatemala 70
Tip
119 Kč
9893
Herufek cokolada Tanzania 70
Tip
119 Kč
9895
Herufek cokolada Dominican 72 award
Tip
119 Kč
9896
Herufek cokolada Malina award
Tip
9905
Herufek cokolada Jahoda 9907
Herufek cokolada Mission Zero 70
Tip
129 Kč
9898
Herufek cokolada Eska chleba
Tip
129 Kč
9897
Jordis čokoláda s kozím mlékem
Tip
105 Kč
2439
Nahoru
Další produkty


Belgická čokoláda je pojem. Tradice zavazuje a kromě tradičních velkých výrobců na ni navazují zanícené rodinné manufaktury.
Kvalitní suroviny, poctivé řemeslo a zápal čokolatiérů si vychutnáte v každé tabulce čokolády. 

#ShowMore#

Belgická čokoláda je jedním z nejoblíbenějších druhů čokolád. Jak se tato čokoláda vyrábí a jaká jsou její specifika? 

Belgická čokoláda, a zvláště pak belgické pralinky a lanýže si na poli čokoládových dárků stojí poměrně vysoko. Jsou výbornou alternativou ke klasickým tabulkovým čokoládám a lze je darovat takřka komukoliv, nehledě na pohlaví či věk obdarovaných.

Proč je belgická čokoláda tak oblíbená a jaký je její příběh? 

První belgická čokoláda

První čokoláda se v Belgii začala vyrábět již v průběhu 17. století. Největší popularitu si ale získala až o takřka 200 let později. Důvod, proč Belgie začala vlastní čokoládu vyrábět tak brzy byl zapříčiněn španělskou okupací země. Kdo se v historii čokolády trochu vyzná, ten ví, že Španělsko mělo na dovoz a zpracování čokolády dlouhou dobu monopol.

Konzumace čokolády byla v toto období výsadou vyšších společenských vrstev. Teprve až po roce 1900 si ji mohli dopřát i běžně pracující Belgičané.
Čokoládu, kterou dnes známe pod pojmem “belgické pralinky” se stala fenoménem až v průběhu 60. let minulého století.

Za poslední dvě století se stala výroba a export belgické čokolády jedním z hlavních pilířů belgické ekonomiky.

Druhy belgických čokoládových bonbónů

Mezi nejznámější produkty belgického trhu s čokoládou patří hned několik druhů čokoládových bonbónů. Mezi ty patří:

Pralinky

Pod pojmem belgická pralinka si můžete představit čokoládový bonbón s jemnou náplní, který je politý kvalitní čokoládou. Oproti tradičním pralinkám, které jsou k dostání ve zbytku Evropy se nedrží striktních pravidel ohledně náplně. Náplň belgických pralinek může být ořechová, ale také marcipánová, likérová, kávová, ovocná atp.

Truffle (lanýže)

Pod pojmem "truffle" se obvykle skrývá chuťovka ve tvaru koule, která je často obalená ve vysokoprocentním hořkém kakau. Uprostřed se nejčastěji skrývá čokoládová ganáž. Setkat se ale můžete i s náplní s příchutí kávy, likérů, apod.

MOŘSKÉ PLODY

Tradiční belgickou recepturou jsou pralinky ve tvaru mušlí, lastur a koníků - jednoduše plodů moře. Lastura je většinou z mléčné a bílé čokolády, která vytváří iluzi přírodního zabarvení a uvnitř vychutnáme bohatou náplň z lískových oříšků.

Belgická čokoláda V LE CHOCOLAT

Pokud se rozhodnete ke koupi jemné belgické čokolády, najdete u nás:


Belgická čokoláda je synonymem kvality. V současnosti už bohužel označení "vyrobeno v Belgii" není automatickou zárukou dobré čokolády. Můžete tak zakoupit nejen mnoho levných napodobenin různé provenience, ale i čokoládu s belgickým původem nízké kvality. 

V Le Chocolat pro vás vybíráme malovýrobce, kteří ctí tradici a je pro ně závazkem. Vyrábí tak bez kompromisů, poctivě.