Belgická čokoláda


Belgická čokoláda je pojem. Tradice zavazuje a kromě tradičních velkých výrobců na ni navazují zanícené rodinné manufaktury.
Kvalitní suroviny, poctivé řemeslo a zápal čokolatiérů si vychutnáte v každé tabulce čokolády. 

 

Belgická čokoláda je jedním z nejoblíbenějších druhů čokolád. Jak se tato čokoláda vyrábí a jaká jsou její specifika? 

Belgická čokoláda, a zvláště pak belgické pralinky a lanýže si na poli čokoládových dárků stojí poměrně vysoko. Jsou výbornou alternativou ke klasickým tabulkovým čokoládám a lze je darovat takřka komukoliv, nehledě na pohlaví či věk obdarovaných.

Proč je belgická čokoláda tak oblíbená a jaký je její příběh? 

První belgická čokoláda

První čokoláda se v Belgii začala vyrábět již v průběhu 17. století. Největší popularitu si ale získala až o takřka 200 let později. Důvod, proč Belgie začala vlastní čokoládu vyrábět tak brzy byl zapříčiněn španělskou okupací země. Kdo se v historii čokolády trochu vyzná, ten ví, že Španělsko mělo na dovoz a zpracování čokolády dlouhou dobu monopol.

Konzumace čokolády byla v toto období výsadou vyšších společenských vrstev. Teprve až po roce 1900 si ji mohli dopřát i běžně pracující Belgičané.
Čokoládu, kterou dnes známe pod pojmem “belgické pralinky” se stala fenoménem až v průběhu 60. let minulého století.

Za poslední dvě století se stala výroba a export belgické čokolády jedním z hlavních pilířů belgické ekonomiky.

Druhy belgických čokoládových bonbónů

Mezi nejznámější produkty belgického trhu s čokoládou patří hned několik druhů čokoládových bonbónů. Mezi ty patří:

Pralinky

Pod pojmem belgická pralinka si můžete představit čokoládový bonbón s jemnou náplní, který je politý kvalitní čokoládou. Oproti tradičním pralinkám, které jsou k dostání ve zbytku Evropy se nedrží striktních pravidel ohledně náplně. Náplň belgických pralinek může být ořechová, ale také marcipánová, likérová, kávová, ovocná atp.

Truffle (lanýže)

Pod pojmem "truffle" se obvykle skrývá chuťovka ve tvaru koule, která je často obalená ve vysokoprocentním hořkém kakau. Uprostřed se nejčastěji skrývá čokoládová ganáž. Setkat se ale můžete i s náplní s příchutí kávy, likérů, apod.

MOŘSKÉ PLODY

Tradiční belgickou recepturou jsou pralinky ve tvaru mušlí, lastur a koníků - jednoduše plodů moře. Lastura je většinou z mléčné a bílé čokolády, která vytváří iluzi přírodního zabarvení a uvnitř vychutnáme bohatou náplň z lískových oříšků.

Belgická čokoláda V LE CHOCOLAT

Pokud se rozhodnete ke koupi jemné belgické čokolády, najdete u nás:


Belgická čokoláda je synonymem kvality. V současnosti už bohužel označení "vyrobeno v Belgii" není automatickou zárukou dobré čokolády. Můžete tak zakoupit nejen mnoho levných napodobenin různé provenience, ale i čokoládu s belgickým původem nízké kvality. 

V Le Chocolat pro vás vybíráme malovýrobce, kteří ctí tradici a je pro ně závazkem. Vyrábí tak bez kompromisů, poctivě. 

 
 
59
999159999
Značky
 
 
 
Ingredience
Speciální
Typ
Země původu

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem

Stránka 1 z 1 - 13 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.