Vážení zákazníci, do neděle 16.6. kvůli vysokým teplotám vaše objednávky neexpedujeme. Chceme vám vaše čokolády doručit v nejlepší kvalitě.

Recept: nejlepší originální recepty na čokoládové brownies

 

Kde najít dokonalé spojení pečeného dezertu, čokolády a kakaa? Odpovědí jsou čokoládové brownies.

Tato čokoládová pochoutka má svůj původ v Americe a do dnešních dnů zde patří k nejoblíbenějším dezertům, jimž se nevyhnete v žádné z kaváren.

A to je dobře, protože brownies jsou až hříšně dobré. Je pro ně typické to, že jejich hlavní ingredienci tvoří kvalitní čokoláda společně s kakaem.

Při pečení se na povrchu vytvoří lehká kůrka, zatímco čokoládové těsto uprostřed zůstává vláčné a mazlavé.

Existuje mnoho variant této čokoládové pochoutky, některé recepty využívají mouku, jiné se spoléhají čistě na vlastnosti čokolády a několika málo dalších ingrediencí.

I to je velká výhoda tohoto jedinečného dezertu. Z mála surovin vykouzlíte lahodný zákusek, který má miliony fanoušků po celém světě.

Na to, jak originálně lze s brownies pracovat, se můžete podívat v následujících receptech. Najdete zde klasické brownies, oblíbené cupcakes i slavnostní lanýže.

 

Čokoládové brownies s brusinkami a oříšky

 

Mazlavé, příjemně sladké s plnou čokoládovou chutí a doplněné o chuť brusinek a oříšků. Tyto originální brownies z čokolády jsou velice jednoduché a díky přidání několika ingrediencí zároveň i tak trochu jiné a nápadité.

Čokoládové brownies s brusinkami a oříšky

Foto: Veganbaking.net

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:

 

Postup:
  1. Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu společně s máslem a vsypte sušené brusinky spolu s nasekanými oříšky.
  2. V druhé misce smíchejte mouku společně s kakaem, kypřícím práškem a cukrem.
  3. Tuto sypkou směs vmíchejte do čokolády a přidejte vejce. Těsto by mělo být vymícháno dohladka.
  4. Vylijte těsto na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 170 °C. Pečte zhruba 25 minut. Správně upečené brownies mají na povrchu lehkou kůrku a uprostřed jsou mazlavé.

 

Takto připravené brownies na plech si můžete vychutnat například s mascarpone nebo šlehačkou posypanou pomerančovou kůrou.

 

 

Brownies bez mouky

 

Tento recept na brownies bez mouky ocení nejen lidé dodržující bezlepkovou dietu, ale vlastně všichni, kteří milují čokoládu.

Díky tomu, že v tomto dezertu není mouka, je čokoládová chuť ještě mnohem výraznější. Recept je navíc velice snadný a rychlý, jen z několika málo ingrediencí.

Brownies bez mouky

Foto: MaxPixel

Doba přípravy: 50 minut

Ingredience:

 

Postup:
  1. Máslo společně s čokoládou rozehřejte ve vodní lázni.
  2. Do rozehřáté čokolády přidejte kakao společně s cukrem.
  3. Do směsi postupně přidejte vejce, jedno po druhém. Zamíchejte a přidejte mleté mandle.
  4. Formu nebo plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem a nalijte těsto.
  5. V předehřáté troubě (170 °C) pečte zhruba 25 - 30 minut.
  6. Po upečení nechte alespoň na hodinu odležet a poté nakrájejte na čtverečky. Na závěr můžete posypat troškou kakaa.

Tyto brownies jsou jednoduché a přitom tolik výtečné!

 

 

Brownie cupcakes

 

Další originální recept na čokoládové brownies představují tyto brownie cupcakes. Cupcakes jsou hitem poslední doby i v našich končinách a velice oblíbené jsou na různých typech oslav i na svatbách.

Spojení čokoládového těsta s máslovým krémem vás rozhodně chytne za srdce. Tedy spíše za chuťové buňky.

Brownie cupcakes

Foto: Pxhere

Doba přípravy: 45 minut

Ingredience:
  • 110 g másla
  • 250 g cukru krupice
  • 120 ml mléka
  • 70 g kakaa
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • Špetka soli

Na krém:

  • 170 g másla
  • 75 g kakaa
  • 130 g práškového cukru
  • 60 ml mléka
  • Špetka soli
  • Čokoládové hoblinky na posypání (může být i barevné sypání)



Postup:
  1. Utřete máslo s cukrem, vejci a mlékem.
  2. Postupně vmíchejte kakao, mouku, kypřící prášek a špetku soli.
  3. Vložte do formiček na cupcakes a pečte po dobu 20 minut na 180 °C.
  4. Mezitím si připravte krém. Smíchejte máslo s kakaem a přidejte cukr, mléko a sůl.
  5. Vyšlehejte do hladké, jednotné hmoty.
  6. Tuhý krém dejte do zdobícího sáčku a ozdobte krémem vychladlé cupcakes.
  7. Vršek posypte čokoládovými hoblinkami.

 

Vypadají krásně, že? Tyto čokoládové brownies do formiček chutnají ještě lépe.

 

 

Brownie Truffles

 

Hledáte recept na nejlepší brownies z čokolády? Pak to možná budou tyto brownies truffles, neboli lanýže. Můžete je využít jako dezert ke kávě i jako originální a ručně dělaný sladký dárek.

Základem je kvalitní čokoláda a kakao. Víte,podle čeho vybírat kvalitní čokoládu? Nenechte se nachytat na “kakaové pochoutky”.

Brownie Truffles

Foto: Pixabay

Doba přípravy: 55 minut

Ingredience:
  • 120 g hořké čokolády HACHEZ Ekvádor 58% cocoa
  • 220 g másla (plus 3 lžíce na polevu)
  • 4 velká vejce
  • 400 g cukru krystal
  • 1 lžička vanilkového aroma
  • 170 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 120 g čokoládových vloček
  • čokoládové vločky nebo strouhaná čokoláda na ozdobu



Postup:
  1. Hořkou čokoládu nalámejte na kousky a společně s máslem rozpusťte ve vodní lázni.
  2. V misce smíchejte vajíčka s moukou a práškem do pečiva, poté promíchejte s čokoládovou směsí.
  3. Těsto nalijte do plechu s pečícím papírem a pečte na 170 °C přibližně 25-30 minut.
  4. Jakmile těsto po upečení vychladne, rozmačkejte jej vidličkou tak, aby vznikly drobky.
  5. Z drobků pak tvořte za pomoci rukou malé kuličky, které poté vložte do mrazničky zhruba na 20 minut, aby byly pevné.
  6. Mezitím rozpusťte čokoládové vločky se třemi lžícemi másla ve vodní lázni.
  7. Ztuhlé kuličky obalte v rozpuštěné čokoládě a posypte čokoládovým sypáním.
  8. Hotové truffles položte na pečící papír a nechte v chladu zatuhnout.

 

Původ čokoládových lanýžů je připisován Francouzům. S těmi našimi budete mít zaručený úspěch. Skvěle se hodí i jako slavnostní vánoční cukroví.

 

 

Při pečení brownies byste si měli dát pozor hlavně na to, abyste je nepřepekli. Vždy by měly zůstat uprostřed trochu mazlavé a vláčné. Pokud se příliš vysuší, už to není to ono.

Jejich hlavní devízou je kvalitní čokoláda, která v tomto případě získává jiné skupenství, než na které jsme běžně zvyklí. Pokud vychytáte tu správnou konzistenci a dobu pečení, nemůžete na těchto lahodných dezertech nic zkazit.

Už jste někdy brownies zkoušeli, nebo podniknete svou premiéru s některým z našich receptů?

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.