Tabulková čokoláda

 
Vyberte si u nás ze stovky báječných kvalitních čokolád od nadšených malovýrobců z ČR a ze světa.

A jakou čokoládu zvolit? Odpověď je jednoduchá. Hlavně kvalitní! Kakao je považováno za superpotravinu. Čím více kakaa, tím je čokoláda zdravější. Pro mnoho lidí jsou ale čokolády s vysokým podílem kakaa jednoduše příliš silné. Je to podobné jako s kávou – ne každému chutná čisté espresso. Ale dobré espresso je základem každé dobré kávy. Takže jaké procento kakaa zvolíte, záleží jen na vás. Zvolte ale dobrý základ, a to je jednoduše čokoláda z kvalitního kakaa.

Čokoládový tahák. Jakou pijete kávu?

Pokud tápete, jakou čokoládu si zvolit, připravili jsme pro vás malý tahák. Jakou máte rádi kávu?
Je to dobrá nápověda k tomu, jaká vám bude chutnat čokoláda. A naopak…

Káva a čokoláda

 

Tabulky čokolády nabité kakaem, láskou a vášní

 

Výroba kvalitní čokolády, to je příběh o péči, času a poctivé práci. A nadšení a vášni, protože bez nich by to nešlo.

Jen 3% světové produkce kakaových bobů je považována za kvalitní. Čokoládovny, které se věnují výrobě kvalitních čokolád mají většinou "pod palcem" celý proces vzniku čokolády. Tedy od pěstování kakaovníků, sklizně kakaových bobů, jejich zpracování, a pak přirozeně samotné výroby tabulky čokolády (více o výrobě čokolády si můžete přečíst zde). Takovým čokoládám se říká "bean to bar", tedy výroba od bobu po tabulku. Výrobci pečlivě vybírají, od koho kakaové boby nakoupí a boby si sami praží, nebo dokonce plantáže sami vlastní a kontrolují úplně celý proces výroby.

A když máte výborný výrobek, jde to i bez marketingu. Sice ne ve velkém, ale to ani není cíl. Cíl je báječná tabulka dobré čokolády a spokojený zákazník. A radost z práce a ze života...

Zlaté pravidlo dobré čokolády

  • čím kvalitnější kakao, tím lepší čokoláda
  • čím více kakaa, tím méně cukru
  • čím více kakaa, tím je čokoláda zdravější

Druhy čokolád

A jaký je rozdíl mezi jednotlivými druhy čokolády?

Kvalitní tabulka čokolády obsahuje pouze kakaovou hmotu, kakaové máslo a cukr. Mléčná ještě sušené mléko.
Může obsahovat ještě vanilku, jejíž chuť a vůně se krásně pojí s kakaem a lecitin pro lepší konzistenci.
Kakaová hmota (nebo prášek) a kakaové máslo dohromady tvoří celkový podíl kakaa v čokoládě, tedy právě to procento, které se uvádí na obalu.

Rozlišujeme tři základní druhy čokolád podle obsahu kakaa a mléka:

  • Hořká čokoláda – musí obsahovat min. 35 % kakaa. V Le Chocolat ale žádná hořká čokoláda neobsahuje méně než 45 % kakaa.
  • Mléčná čokoláda – musí obsahovat min. 25 % kakaa a min. 20 % mléka.
  • Bílá čokoláda – musí obsahovat min. 20 % kakaového másla.

Samostatnou kapitolou jsou čokolády s extra vysokým podílem kakaa:

K základní čokoládě se pak mohou přidávat ingredience jako oříšky, ovoce nebo koření.
Do kvalitní tabulky čokolády nepatří žádné náhražky, konzervanty a umělá barviva. Více o tom, jak poznat kvalitní čokoládu se můžete dočíst zde.

Vyberte si u nás ze stovky báječných kvalitních čokolád. Nadšení malovýrobci z Česka i ze světa je vyrobili právě pro vás z toho nejlepšího kakaa.

 

Nejprodávanější

59
999159999
Značky
 
 
Ingredience
Speciální
Typ
Země původu

Stránka 1 z 6 - 122 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 6 - 122 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.