Superpotraviny pro cestovatele


Vyrážíte na dovolenou?
 Ať už nás čeká dobrodružná exotika, nebo jedeme jen s dětmi na chalupu, je skoro jisté, že na našem „balicím“ seznamu máme i návštěvu lékárny. A nezdá se vám taky, že každým rokem je ta naše příruční lékárnička nějak větší?

Ne, toto není pojednání o tom, „jak se vydat na očistnou cestu bez chemie“ a místo do lékárny zamířit o dva domy dále, pro dvakrát dražší, ale o to magičtější přípravky z mladého ječmene, mořských řas nebo spiruliny, a během žhavých večerů pod tropickou oblohou uzobávat všemocné góji ????

 

Superpotraviny ze supermarketu


Než sáhneme po té pilulce, můžeme nejdřív vyzkoušet přírodní cestu.
 Jednoduchou, většinou levnější a léty prověřenou. Tyto potraviny jsou většinou úplně běžně dostupné. A možná nejsou tak „sexy“, ale pro naše tělo jsou rozhodně super.

Které superpotraviny nám pomohou při nejběžnějších cestovatelských neduzích?

Infografika Superfood

 

Cestovatelské triky


Samozřejmě si nebudete balit pojízdnou ledničku místo pojízdné lékárny. Ale během cest můžete dělat „chytré volby“. Jako například:

  • dodržování pitného režimu je opravdu důležité. Místo sladkých limonád pijte vodu s citrónem a zázvorovou nebo mátovou limonádu. Ty mají na každém rohu ve většině destinací. Místo pomerančového džusu si zkuste říci o brusinkový.
  • místo ne moc dobré letištní a hotelové kávy si dávejte raději šálek zeleného čaje. Kvalitní zelený čaj si můžete zabalit sebou. Většina hotelových pokojů má rychlovarnou konvici nebo si můžete vyprosit horkou vodu. A vychlazený si ho můžete vzít i sebou do láhve. S několika kapkami citrónu máte bezkonkurenční pití na pláž i na výšlap.
  • do baťůžku na výlet nebalíme tatranku, ale banán, jablko a tabulku čokolády s vysokým obsahem kakaa. Čokoláda je vždy lepší volba než kterákoli jiná cukrovinka. Skvělé na cesty je i kvalitní sušené ovoce (brusinky, třešně). Je jen potřeba prozkoumat složení. Volte to bez chemie a bez přidaného cukru.
  • nebojíme se prozkoumat hotelový bufet a místní speciality v restauracích. Třeba meloun Cantaloupe není u nás tak běžný, ale v hotelích na něj narazíte velmi často. A na pravém řeckém tzatziky (s jogurtem a okurkou) si pochutná celá rodina.

 

 SE Vivani zazvor kurkuma (2)

Náš tip pro cestovatele

Čokoláda s 89 % kakaa z vybraných kakaových bobů z Peru se zázvorem a kurkumou.
Téměř čisté kakao se zázvorem a kurkumou v bio kvalitě.
Tři superpotraviny v jednom.