Čokoládové pralinky, Strana 2

Nejprodávanější

105033 Cubotto Chocaviar Crème Cacao still life 2017
 
27,90 Kč
Detail
49 venchi pralinka cremino pistacie 1 ks
 
14,90 Kč
Detail
Venchi pralinky Cremino Venezuela 47 oceneni
 
14,90 Kč
Detail
26 položek celkem
darkova krabicka zlata 33601
darkova krabicka zlata 33602
darkova krabicka zlata 33603
darkova krabicka bila 2 33604
Venchi pralinky mix 5ks
74,50 Kč
1314

Vychutnejte si čokoládové pralinky z prvotřídních ingrediencí.
Z kakaových bobů nejvyšší kvality, lískových oříšků I.G.P. Piemont a olivového oleje. Od prémiové italské značky Venchi s tradicí od roku 1878. Protože Italové umějí žít. Naplno. A když jíst, tak dobře. A když vařit, tak jednoduše. Z pár ingrediencí, ale v té nejlepší kvalitě. V jednoduchosti je síla.

#ShowMore#

Poznámka k objednávání:
Pokud si k bonbónům objednáte i dárkovou krabičku, zabalíme vám všechny objednané bonbóny do ní.
Pokud chcete bonbóny zvlášť, nebo zabalit určitým způsobem, uveďte to prosím do poznámky v objednávce.

Čokoládové pralinky Venchi

Pralinky Venchi 18-10

Proč jsou čokoládové pralinky Venchi jiné?

Protože jsou bohaté, dokonalé a přitom tak jednoduché. Jen pár ingrediencí, ale v té nejvyšší kvalitě. Přesně tak, jak to mají Italové ve zvyku.

Přečetli jste si někdy složení čokoládových pralinek na krabičce, kterou kupujete v supermarketu?

A to i od renomovaných značek? Velmi pravděpodobně najdete ve složení na předních příčkách palmový nebo kokosový tuk a v seznamu alergenů lepek. A čím levnější bonboniéra, tím delší je pravděpodobně složení na krabičce. Ale když si kupujeme pralinky, chceme se (nebo někoho jiného) obvykle rozmazlit. Tak proč bychom měli jíst tuky a chemii?

Proč jsou v pralinkách "jiné tuky"?

Kvalitní tabulka čokolády obsahuje jen tyto ingredience:

  • kakao (a to může mít tuto formu: kakaová hmota, kakaové máslo, kakaový prášek, kakaová pasta - tyto složky tvoří ono kakaové procento)
  • cukr
  • sušené mléko (pokud je mléčná)
  • může obsahovat: vanilku (přírodní nebo přírodní aroma), popř. sójový lecitin (tolerovaná přírodní složka pro lesk a trvanlivost čokolády)

Kakaové máslo se však rozpouští při teplotě lidského těla (cca 36°C). Pokud ale vyrábíte pralinky, mají obvykle tekutou náplň a jsou celkově "měkčí" než tabulka čokolády. Jak toho docílíte? Přidáním jiného tuku. V cukrařině se používá máslo nebo smetana. Dezerty a pralinky pak mají přirozeně omezenou trvanlivost danou těmito surovinami. Pokud chcete vyrobit pralinku s delší trvanlivostí, musíte přidat jiný (stabilnější tuk). A pak přichází na řadu různé rostlinné alternativy (v lepším případě) a/nebo ztužené tuky a stabilizátory (v horším případě).

Jak to jde vyřešit lépe? Použijete jiné tuky, ale kvalitní. Třeba olivový olej. Nebo mleté ořechy. Ořechy jsou totiž tučné, ale také zdravé. 

A přesně tak to dělá čokoládovna Venchi. Používá především lískové ořechy, pistácie a mandle, kterými je Itálie také proslulá. Dokonce si na jejich kvalitě Italové tak zakládají, že je certifikují podobně jako víno nebo olivový olej. Ty nejkvalitnější lískové ořechy mají kvalitu I.G.P. a pocházejí z Piemontu. Kraje lísek a lanýžů. 

Samozřejmostí je kvalitní kakao z prvotřídních kakaových bobů, převážně z Latinské Ameriky.

Vychutnejte si jiné pralinky. Bez palmového tuku, bez lepku.