Naše ruční výroba

Čokolády Le Chocolat naší vlastní výroby v luxusním dárkovém formátu - krabička 29x12 cm (výška A4) s okénkem.  
Vyrobeno ručně v čokoládové manufaktuře v srdci Prahy. S láskou.

#showmore#

Prvotřídní čokolády bohatě posypané oříšky, mandlemi nebo ovocem.
Mléčná 41 % cocoa s extra vysokým obsahem kakaa. Tmavá Single Origin Madagascar 67 % cocoa.

Ruční výroba. Tabulku kvalitní čokolády si nejlépe vychutnáme, když je co nejtenčí. Pak se tak krásně rozplývá na jazyku…
Ingredience jsou ale nejlepší co největší. Ať je do čeho kousnout! 

Ručně vyráběné luxusní čokolády pro oko i pro chuť

Ty pravé tabulky z kvalitní tenounké čokolády s bohatým posypem jsme hledali tak dlouho, až jsme se je rozhodli vyrábět pro naše zákazníky sami. A strojem to jednoduše nešlo. Vyrábíme naše tabulky extra tenté. Plátek čokolády, který se sám rozplyne na jazyku. A dá vyniknout bohatému posypu. Oříšky, ovoce, koření, bylinky. V ústech se vám tou báječnou čokoládou jen jemně obalí a vy si vychutnáváte oříšky jako byste si je právě rozlouskli.

Čokolády jsme vybírali velmi pečlivě. Důležitá byla nejen vysoká kvalita, ale i souznění s plánovanými ingrediencemi.

 

Hořké čokolády z Madagaskaru

Pro naše tmavé tabulky jsme vybrali „Single Origin“ čokoládu z dálného ostrova Madagascaru s 67 % kakaa.

Tato čokoláda nás okouzlila svou výraznou, ale příjemně zaoblenou chutí. Z temně rudé půdy ostrova Madagascar získává přirozený nádech exotického dřeva, ovoce a koření. Madagascar je často nazýván rájem kakaa a vanilky. A 67 procent je přesně tolik, aby intenzivní chuť kakaa souzněla se sladkým ovocem a křupavými oříšky.

Čokolády SINGLE ORIGIN jsou čokolády s puncem kvality. Na jejich výrobu byly použity kakaové boby z jedné pěstitelské oblasti. Původ kakaových bobů se pak označuje na tabulce. Takové označení je dobrým vodítkem o kvalitě čokolády. Znamená, že původ bobů je jasně dohledatelný až k samotnému pěstiteli. Výrobce zpravidla takto zdůrazňuje, že původ je ten nejlepší (Ekvádor, Madagascar, Venezuela). Chuť Single Origin čokolád se může rok od roku lišit. Podobně jako u vína z jednoho vinohradu je každý ročník trochu jiný.

 

Mléčné čokolády nabité kakaem

Mléčné tabulky vyrábíme z čokolády Alunga 41 % cocoa. Není to jen tak obyčejná mléčná čokoláda. Víte, kolik kakaa se používá při výrobě mléčných čokolád? Většinou 25 %.  

V našich čokoládách kakao opravdu cítíte. Je ho v ní extra porce (41 %). Kakaové boby na tuto čokoládu si navíc po sběru pohověly o hodně déle než jejich souputovníci pod listy banánových palem. Při fermentaci se tak uvolňuje krásné kakaové aroma a chuť kakaa se ještě více zvýrazní. Naše mléčná čokoláda vás tak překvapí svou čistotou a intenzitou.

 

Naše tabulky ručně balíme do dárkových krabiček se zlatým logem a máme z nich velkou radost. A upřímně doufáme, že udělají radost i vám. Nebo tomu, koho se rozhodnete jimi obdarovat. Protože s čokoládou dáváme radost. Šiřte tu radost dál s našimi čokoládami z české ruční výroby.